sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Matkasuunnitelmia osa 2

Tuleva autoreissu on selkiytynyt ja ideatasolta on siirrytty käytäntöön asti. Matkareitiksi on vahvistunut Amsterdam-Köln-Karlsruhe-Schengen-Brugge-Amsterdam. Hotellit varattiin jo alkuviikosta ja autokin vihdoin eilen. Bruggen hotelli valikoitui ystävän vinkin perusteella ja kaksi muuta löytyivät tripadvisorin, Booking.comin ja Ebookers.nl –sivustojen avulla. Kun ei ole mitään hajua kaupungin rakenteesta tai yleisestä hintatasosta tai juuri mistään muustakaan niin hotellin etsimiseen saa aikaa kulumaan tovin jos toisenkin. Huonehinnat heittelevät eri sivustoilla ja jonkinlaista asiakaspalautetta on kiva myös katsoa. Olen kuitenkin oppinut vuosien varrella suhtautumaan asiakaspalautteisiin varauksella. Luteet ja kova katumelu ovat kyllä sellaisia, joiden takia skippaan hotellin, mutta esimerkiksi liian pienestä huoneesta valittelu ei vaikuta päätökseen.  Viimeksi Pariisissa meidän huone oli ihan superpieni, mutta se oli myös todella siisti ja valoisa, joten kokoa ei tullut edes ajatelleeksi. Ainakin kaupunkilomilla hotelli kuitenkin on se paikka, jossa käydään vain nukkumassa.

Hotellin ja auton varaaminen olivat ensimmäisenä tehtävälistalla. Tokihan sitä seikkailuhenkisempiä tyyppi lähtisi vain autolla kruisailemaan ja yöpyisi siellä mitä eteen tulee, mutta tässä suhteessa tunnen itseni liian vanhaksi ja kontrollifriikiksi. Taitaapa käydä niin, että etsimme osan ravintoloistakin etukäteen.  Aina yhtä suositussa Bruggessa tämä kuulemma on enemmän kuin suositeltavaa. Ja kyllähän se tuo reissuun mukavan lisän, kun tietää että jossain kivassa ravintolassa on pöytä odottamassa.

Hotellien varaaminen vie aikaa, mutta homma on kuitenkin huomattavasti selkeämpää kuin autonvuokraus. Minulle tuli ihan uutena asiana se, että kun valitset listasta, vaikka Volkswagen Golfin niin sinua saattaakin odottaa ihan jokin muu auto, sillä se valittava auto on vain esimerkki, joka antaa osviittaa auton kokoluokasta. Tuo autonvuokraus oli muutenkin varsin monipolvinen show. Tarjouksia oli vaikka ja kuinka, mutta ihan tilauksen loppuvaiheessa selvisi, ettei yksikään koskenut Alankomaita. Usean tunnin kestänyt hintavertailu päättyi ensimmäisenä päivänä silkkaan turhautumiseen sen jälkeen, kun eräskin autosivusto kertoi eri hinnat, joka kerta kun autoa valitsi. Hauskinta oli se, että vuokrahinnat nousivat siinä vaiheessa, kun palveluun oli luonut tunnukset. Tänään sitten valitsimme lopulta sen VW Golf –tyylisen auton, eli joku Panda siellä sitten ehkä odottaa. Toivottavasti emme jää autobahnilla muiden jalkoihin vai renkaisiinko sitä kuuluu autoista sanoa?

Olin hieman toivonut, että löytäisimme edes yhden sellaisen majapaikan, joka olisi jollain tavalla erikoinen. Koska budjetti ei ole päätähuimaava täytyi tätä persoonallisuuden tarkoittaa jotain muuta kuin ökyä. Lopulta se sitten löytyi, nimittäin linna romanttisesta Schengenin kylästä. Olen kyllä ymmärtänyt, että Schengen-sopimus on saanut nimensä paikasta, jossa se on luotu, mutta nyt vasta oikeasti ymmärrän sen. Kaikki hotellit Luxemburgin pääkaupungissa Luxemburgissa olivat aika hintavia, joten tuli sitten etsittyä majoitusta muista paikoista, ja sieltä se sitten putkahti, 1300-luvulla rakennettu linna! Okei, paikka on rakennettu melkein kokonaan uusiksi 1800-luvulla, mutta kuitenkin, linna! Ja okei, mikä tahansa muu kylä kuulostaisi varmasti romanttisemmalta kuin Schengen, mutta linna. Siellä me sitten yövymme ennen kuin jatkamme Bruggeen, josta sieltäkin löytyi lopulta varsin kivan oloinen majapaikka, Charming Brugge Bed and Breakfast. Olen ihan varma, että siellä kummittelee. 

Seuraavaksi voikin sitten alkaa miettiä, mitä matkan aikana haluaa tehdä ja nähdä. Täytyy myös selvittää se, mitä nähtävää noiden ennalta valittujen kaupunkien väliin jää. Niin ja ne ravintolatkin täytyy valita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti