lauantai 4. toukokuuta 2013

Se viimeinen Queens Day


Päivän releet. Aiempina vuosina en ole juurikaan hankkinut mitään Queen Day -asusteita, mutta tänä vuonna oli pakko. Mikä olisi voinut olla parempi syy pukea päällensä kaikki mahdolliset oranssit hörsylät kuin se, että päivää juhlitaan uudessa kotikaupungissa tai se, että tämä on viimeinen kuningattaren päivä? Kuvasta puuttuu superhieno I <3 Bea -paita. Niin ja tuo oranssi kukkajuttu hävisi Queens Dayn aattona siinä vaiheessa kun tungin läpi sankan ihmismassan päästäkseni takaisin kotiin.
Aloitimme juhlinnan brunssilla. Varsin kansainvälinen brunssi se olikin, meitä kun oli täällä Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Espanjasta, Italiasta ja Hollannista. Kaikki toivat mukanaan ruokaa tai juomaa. Ja paljon toivatkin. Tarjonta oli jopa sen verran runsas, että jätin tekemäni banoffeen jääkaappiin. Saimme sen tosin tuhottua hieman pienemmällä poppoolla illalla.
Vietimme melkein koko päivän täällä meidän asunnossa. Se ei tosin vähentänyt juhlatunnelmaa, olivathan bileet ihan tuossa ikkunan alla. Siinä vaiheessa kun piti lopulta lähteä ulos alkoi jopa hieman jännnittää, sillä olin jo ehtinyt tottua liiankin hyvin ruuhkattomaan asuntoomme, jossa kukaan ei tullut tönimään. 
Naapuritalon asukkaat olivat olleet varsin taiteellisella tuulella ja rakentaneet ovensa eteen näin hienon kuningas(?)-patsaan. En voinut kuin ihailla, hieman hämmentyneenä kylläkin.
Kotikirpputorit ovat hyvin olennainen osa Queens Day -juhlintaa. Kuvassa se ei näy, mutta näillä ihanilla rouvilla on aivan varmasti viinipullokin jossain tuolla. Ei siitä kotikirppiksen pitämisestä kannata ottaa liikaa stressiä, aikaa jää aina myös juoruilulle.

 Emme lopulta kävelleet kovin kauas, mutta päädyimme varsin mainioon kohtaan, Brouwersgrachtilla, josta pystyi tutkailemaan ohiajavia partyboatseja. Näimme jopa kuninkaan.
Tämä vene taisi olla pienimmästä päästä, mutta bileet ne oli sielläkin, vaikka aika rauhalliset. Välillä meininki oli veneissä sellaista, ettei sitä oikein voinut edes katsoa. Emme kuitenkaan tänäkään vuonna nähneet yhtään uppoavaa venettä tai edes isompia kolareita.
 Aika oranssimaisen äijämäinen meinkin oli tällä paatilla. Harmillista ettei tähän saa ääniraitaa mukaan, sillä käytönnössä jokaisella laivalla soi omat teknojumputukset.
Ai niin. Ihan kaikilla paateilla ei soinutkaan tekno vaan ohi lipui muun muassa tämä vene, jossa oli ihan live-esiintyjä. Mies veti jotai hollantilaista iskelmää ja tunteella. Aivan parasta.
Olikohan tällä botskilla kaljasponssina Grolsch? Huomatkaa nainen jolle kyseinen bisse ei sitten maistunutkaan vaan hän lorottelee juomat kanaaliin.

Kun palasimme takaisin oli ihmismassa vain lisääntynyt. Sen lisäksi kotiovemme eteen oli ilmestynyt tuollainen Bier 2e -kyltti, onneksi se ei kuitenkaan ohjannut ihmisiä ostamaan bisukoitaan meidän jääkaapista.


Tänä vuonna lämpötila ei hellinyt Amsterdamilaisia kuten kahtena aiempana Queens Dayna, mutta onneksi aurinko paistoi ja tunnelma oli varsin leppoisa. Ainakin siihen asti kunnes huomasimme, että naapurimme opiskelijakommuunin asukkaat olivat päättäneet järjestää varsinaiset jatkot kaikkien virallisten kemujen päälle. He ehtivät luukuttaa musaa suurin piirtein kahteentoista asti, kunnes poliisi tuli ja lopetti kemut. Tämä tosin tapahtui varsin rauhalliseen malliin. Poliisit kävivät asunnossa sisällä ja tulivat sitten odottamaan ulos, että juhlivat lähtevät kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti