sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kävelyllä



Olen ollut Amsterdamissa vasta muutaman päivän ja jo tässä vaiheessa ehtinyt ihmetellä valon määrää. Ei täällä lämmin ole, mutta aurinko on paistanut joka päivä. Eilen käytiin Noordermarktin luomutorilla, joka näkyy meidän ikkunasta, ostin Raclette-juustoa ja raakasuklaata. Tori on auki lauantaisin 9.00-16.00. Matka jatkui vielä Haarlemmerstraatilla sijaitsevaan Chabrol-viinikauppaan ja sieltä haahuilimme Jordaaniin. Löytyi elokuvateatteri, jonne olisi halunnut heti sekä elokuvakauppa.



Leffakaupan ikkunassa oli oikeastaan vain uutta eurooppalaista elokuvaa ja vanhempia klassikoita. Päätin, että saan mennä sinne shoppailemaan, kunhan saadaan kämppä kondikseen. Tänään lähdettiin kävelylle vasta siinä vaiheessa kun kirkkain paiste oli ohi, mutta valo oli aivan upea. Käveltiin Vondelparkiin, josta varmasti tulee tuleva juoksulenkkipaikka. Täytyy kuitenkin tottua siihen, että kaikki pinkovat ohi, sen verran kova vauhti näytti lenkkeilijöillä olevan. Puiden latvoista kuului kummaa linnunlaulua ja sehän oli papukaija tuo Vondelparkin vakiasukas.


Upea valo Vondelparkissa.

Etsi kuvasta papukaija.

2 kommenttia:

  1. Vaikka pyöräily onkin se "oikea" tapa liikkua täällä niin kävellen kyllä ehtii tehdä enemmän havaintoja ja on, yllätys-yllätys, helpompi ottaa kuvia.

    VastaaPoista