torstai 31. tammikuuta 2013

Salin tunnelmaa

Viimeistä festaripäivää viedään, siis minun osaltani. Kotiinpaluu koittaa neljän elokuvan jälkeen. Leffat ovat olleet kiinnostavia ja välillä kovinkin kummallisia, mutta niin on ollut yleisökin. Nukkuvia ihmisiä on näkynyt sekä Press & Industry että Public näytöksissä. Jos nukkuja on nuori ihminen ei hänestä yleensä lähde kovin suurta ääntä, mutta jos nukahtaja sattuu olemaan hieman ylipainoinen keski-ikäinen mies niin voi pojat.

Erään elokuvan aikana kävi niin, että nuori pariskunta tuli leffaan hieman myöhässä ja he päätyivät viereeni istumaan. Ei mennyt kuin viisi minuuttia niin tyttö oli nukahtanut. Onneksi hän ei kuitenkaan kuorsannut, mutta kun on itse väsynyt niin mikä olisi hauskempaa kuin kuunnella nukkuvan ihmisen hengitystä. Kyllähän tuo tyttö sitten heräsi loppupuolella. Hän oli jättänyt puhelimensa värinälle ja kun se sitten kädessä värähti oli tämä nuori nainen niinkin skarppina, että päätti tekstailla leffan loppuun asti.

Toisessa leffassa taas hieman vanhempi aasialainen mies kuorsasi isoon ääneen. Kun hän sitten lopulta heräsi meni aika mukavasti omia varpaita kaivellessa ja repiessä. Vaikka meidän välissä oli käytävä kuuluivat inhat "raps raps" äänet hyvin.

Törmäsin myös paikalliseen leffanörttiin, joka oli ostanut itselleen passin, jolla pääsee kaikkiin näytöksiin. Vaikutti siltä, että mies oli hieman väsynyt eikä ollut varmaan puhunut kellekään koko festarin ajan, sillä jouduin sellaisen verbaalisen tulituksen kohteeksi, että oksat pois.  Keskustelu tai siis monologi lähti siitä, että olin kuulemma katsonut häntä pahalla silmällä. Ok. Hän kertoi että on katsonut ainakin 60 leffaa, ihan siis harrastuksen vuoksi, ottaa aina lomaa festarin ajaksi. Työpaikalla ollaan ymmärtäväisiä. Toiset tykkää pelata futista, hän katsoo leffoja. Kahvia juodaan kummiin aikoihin; ei enää vain kymmeneltä aamulla vaan myös kahdelta päivällä. Kotona ollaan yhdeltä yöllä, ei ehdi syödä kunnolla. Lehtiä ei ehdi lukea eivätkö normaalit uutiset tunnu relevanteilta. Puhe vain jatkui ja jatkui. Eniten nauratti se, kun hän mainitsi siitä kuinka kivaa on keskustella toisten leffanörttien kanssa. Mietin, kävikö miekkonen vain kierroksilla vai olivatko kaikki keskustelut yhtä yksipuolisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti