torstai 28. helmikuuta 2013

Koska syödään seuraavan kerran?

Jee, makuaisti tuli kuin tulikin takaisin tiistaina ja eikun syömään! Edellisestä ravintolakäynnistä oli kulunut suurin piirtein pari viikkoa, mikä tässä kaupungissa tuntuu jo ikuisuudelta. Suuntasimme tiistai-iltana De Pizzabakkersiin, joka lupailee sivuillaan pizzaa ja proseccoa. Se on ketju, ravintoloita kun on neljä yhteensä; kolme Amsterdamissa ja yksi Haarlemissa. Me menimme Haarlemmerdijkin ravintolaan, joka on lähellä The Movies elokuvateatteria. Paikka oli todella pieni, mutta lopulta, noin puolentunnin odottamisen jälkeen pääsimme istumaan. Odottelimme pöytää ihan kassan ja ulko-oven välissä, mutta eihän siinä hätää ollut, kun kenelläkään meistä ei onneksi ollut mikään supernälkä ja tarjoilija ystävällisesti tarjoili meille juomista jo tässä vaiheessa ja vastaili kyselyihimme vapautuvien pöytien tilanteesta. Jonottelu meni oikeastaan yllättävän helposti, sillä yleensä en ole se, joka jaksaisi kovasti odotella. Saimme lopulta pöydän baaritiskiltä. Jonotteluvaiheesa koimme baaripöydän huonoksi ja epäkäytännölliseksi valinnaksi, mutta siinä vaiheessa kun lopulta pöytään pääsimme ei meillä ollut enää mitään valittamista. Tilasin Pizza van de Maandin eli Kuukauden pizzan, jossa oli mozzarellaa, vuohenjuustoa, kurpitsaa ja salsa verdeä. Yhdistelmä kuulosti vähintäänkin omituiselta, mutta kyseistä pizzaa jo aiemmalla visiitillä kokeillut ystäväni hehkutti sitä sen verran, että rohkaistuin ja pizzahan maistui taivaalliselta. Makuyhdistelmä oli kaikessa kummallisuudessaan todella hyvä. Oli todella hauskaa testata pizzaa hieman toisenlaisilla täytteillä.  Mozzarella, tomaatti, ilmakuivattu kinkku & rucola –pizza on se yleisin valinta minulle, mutta se alkaa olla aika lailla nähty. Sellaistakin sieltä olisi kyllä saanut.

Tänään kävimme lounaalla Elandsgrachtin Burgermeesterissä, jonka Kuukauden burgerista olin jo etukäteen haaveillut. Kyllä, haaveilen burgereista, jos tiedän niiden olevan todella hyviä. Griekse burgerissa oli lampaanlihapihvi, tsatsikia, karamellisoitua sipulia, mustia oliiveja ja vuohenjuustoa. Valitsin leiväksi tummemman vaihtoehdon. Burgeri oli aivan loistava. Burgermeesterin ajatuksena on lähiruoka. Liha tulee tutulta farmilta, jossa lehmät viettävät suurimman osan ajastaan ulkona. Muutkin ruoka-aineet tulevat läheltä yrteistä lähtien ja jopa ketsuppi tehdään itse. Mestassa on pikaruokaravintolatunnelma sisustuksen suhteen, mutta ruoassa se ei näy, sillä burgerit tehdään huolella ja hyvin. Välillä ruokaa odottelemaan jonkin tovin, mutta se on sen arvoista. En ole saanut mistään yhtä meheviä burgeripihvejä kuin täältä. Burgermeestereitä on yhteensä kolme, kaikki sijaitsevat Amsterdamissa.

Kreikkalainen burgeri. Täydellinen sämpylä ja täydellinen, mehevä pihvi
Näitä molempia ketjuja voin suositella oikein lämpimästi, vaikka sana ketju kuulostaakin tässä yhteydessä hieman oudolta, sen kun on tottunut Suomessa yhdistämään heikkotasoiseen ja pahaan ruokaan. Nämä molemmat tarjosivat aivan loistosapuskaa hyvistä raaka-aineista rennossa miljöössä kohtuuhinnalla.

Tyytyväinen lounasruokailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti