sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Lauantai-ilta herra Caven seurassa


No onhan tuo Nick Cave and the Bad Seedsin Push the Sky Away aivan tajuttoman mahtava albumi. Rakkautta heti ensimmäisellä kuuntelulla ja paranee entisestään toisella kerralla. Ei mitään massiivisia ja raivohulluja tulkintoja, mutta surullisen kauniita kappaleita, jotka nostavat ihon kananlihalle. Tätä Higgs Boson Bluesia voisin kuunnella toistolla tuntikausia.


Jubilee Street täytyy oheistaa myös tämän tekstin yhteyteen, koska tässä on biisi joka paranee jokaisella kuuntelukerralla. Suosittelen kokeilemaan.

Push the Sky Away tuli siis tänään postissa, mutta eihän minulle tietenkään yksi albumi riittänyt. Päiväkävely vei levykauppa Concertoon, josta tarttui mukaan kaksi vanhempaa levyä; No More Shall We Part ja Dig Lazarus Dig!!! Musakaupan mies yritti kovasti markkinoida minulle tätä uusinta levyä kassalla ja vastasin, että se on jo tuolla laukussa. Onneksi olin tajunnut lisätä että se on laukussa, koska ostin sen muualta. Mutta hieman oudoltahan tuo varmasti kuulosti. Mukaan tarttui myös pari leffaa. Concerto on selkeästi paikka, jonne ei uskalla mennä liian usein. Ei ainakaan ennen kuin työpaikka löytyy.

Fifteen Feet of Pure White Snow on tuolta No More Shall We Part levyltä. Paikka näyttää ihan nuorisoseuran talolta jossain perämettässä ja meininki on vähintäänkin hurmoksellista. Ja ketkäs siellä ovatkaan mukana bileissä joraamassa, Jason Donovan, Jarvis Cocker ja Noah Taylor. Videolinkki menee Youtubeen, en vain jostain syystä onnistunut löytämään täältä Bloggerin kautta suoraan oikeaa videota.

Night of the Lotus Eaters löytyy Dig Lazarus Dig!!! albumilta. Kun kuulin sen ensimmäisen kerran tuossa vasta vajaa viikko sitten päätin, että albumi täytyy hankkia heti kun se vain mahdollista on. En ymmärrä, miten koko levy meni minulta ohi silloin kun se ilmestyi. Noh, parempi myöhään tai jotain. Videolinkki menee Vimeoon.

Tänä iltana piti olla vuorossa hollantilaisen ystävän tuparit, mutta kävely levykauppaan ja etenkin sen jälkeinen yskintäkohtaus osoitti, että en todellakaan ole missään bilekondiksessa. Ilta herra Caven kanssa on oikein miellyttävä vaihtoehto, joten en valita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti